Cora van Dijk

 

mail: cvandijk@praktijk076.nl
telefoon: 06-30530230

 

Na mijn studie pedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik gewerkt binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. De eerste jaren bij de Mark/GGZ Breburg, te Breda, gevolgd door Herlaarhof/Reinier van Arkel te Veldhoven/Vught. Binnen de GGZ heb ik gedurende ruim 20 jaar ervaring opgedaan op het gebied van zowel psychologisch onderzoek als behandelingen bij kinderen, jeugdigen en volwassenen.
In verband met opleidingsmogelijkheden (Cognitieve gedragstherapie en EMDR) heb ik destijds mijn werkzaamheden voortgezet bij Herlaarhof alwaar ik mij verder gespecialiseerd heb in trauma-problematiek (trauma’s als gevolg van mishandeling, verwaarlozing, huiselijk geweld, uithuisplaatsingen en adoptieproblematiek). Naast individuele traumadiagnostiek en traumabehandelingen, werkte ik met groepen, gericht op emotie-regulatieproblematiek en met groepen van slachtoffers van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag (waaronder loverboy-slachtoffer-problematiek). Hierbij vind ik het een uitdaging om samen met het kind, de jongere en de ouders, te zoeken naar hun kracht om met hun traumatische ervaringen en problemen om te gaan.

In 2011 heb ik de overstap gemaakt van de GGZ naar een eigen eenmanspraktijk. Na 4 jaar met collega’s de Psychologenpraktijk de Brede Aa gevormd te hebben, ben ik sinds oktober 2016 met mijn praktijk verhuisd naar Breda. Hier werk ik samen met een andere vrijgevestigde psychotherapeut/klinisch psycholoog, onder de naam Praktijk 076, gespecialiseerd in het werken met kinderen en jeugdigen.

AGB codes:

 • Zorgverlener: 94 010500
 • Praktijk: 94 059573

Kamer van Koophandel: 55554873

Ik beschik over de volgende registraties:

 • Gz-psycholoog (BIG: 29049645125)
 • Klinisch psycholoog (BIG: 29049645125)
 • Registerpsycholoog NIP
 • EMDR Practitioner (VEN)
 • Cognitief gedragstherapeut (kinder- en jeugd) (VGCT)
 • Orthopedagoog generalist (NVO/BIG: 69049645131)

Daarnaast ben ik lid van de volgende beroepsverenigingen:

 • NIP (Nederlands Instituut van Psychologen);
 • VGCT (Vereniging voor Cognitieve gedragstherapie);
 • NVO (Nederlandse Vereniging voor Orthopedagogen)
 • VEN (Vereniging EMDR Nederland).

Kwaliteitsstatuut:

Onder deze link vindt u mijn kwaliteitsstatuut.

Privacystatement

Onder deze link vindt u mijn privacystatement

Visitatie:
In 2020 is mijn praktijk gevisiteerd door de LVVP.

 

Contracten 2024:
Voor de behandeling van kinderen en jeugdigen heb ik een contract met West Brabant Oost, bestaande uit de gemeenten Aalburg, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem. En ik heb ook een contract met West-Brabant West, bestaande uit de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Ook als u buiten deze regio’s woont kunt u terecht bij Praktijk C.P.M. van Dijk. De verwijzer (huisarts of medisch specialist) moet dan wel specifiek naar ons verwijzen en u heeft een beschikking (goedkeuring) nodig van uw gemeente.
Voor de behandeling van volwassenen heb ik contracten voor zowel de BGGZ als de SGGZ met alle verzekeringen.