Monessa Westbroek

Na mijn studie orthopedagogie aan de Rijksuniversiteit Leiden ben ik mij steeds verder gaan specialiseren en inmiddels ben ik erkend Orthopedagoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog, GZ- psycholoog, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut en Schematherapeut. In de afgelopen 35 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg met zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen. Naast het diagnosticeren van orthopedagogische, psychologische en psychiatrische problemen, heb ik veel behandelingen verricht bij cliënten met klachten van uiteenlopende aard.

De eerste jaren heb ik gewerkt binnen verschillende GGZ-instellingen met verschillende populaties en gericht op wisselende problematieken. Omdat ik zowel het werken met kinderen als met volwassenen altijd zeer boeiend heb gevonden, ben ik in 2001 mijn eigen praktijk in Breda gestart (Praktijk Westbroek) zodat ik ook de mogelijkheid had om met beide doelgroepen te blijven werken.
Uit een hechte samenwerking met twee andere vrijgevestigde praktijken is in oktober 2016 Praktijk 076 ontstaan. Hier richt ik me ook weer op zowel kinderen als volwassenen. Alhoewel ik als behandelaar breed georiënteerd ben, ligt mijn affiniteit bij inzichtgevende psychotherapie, Schematherapie en EMDR.

Monessa Westbroek is ingeschreven in het BIG-register van de overheid als:
GZ-psycholoog 29049176525
Klinisch psycholoog 29049176525
Psychotherapeut 49049176516

Tevens erkend als:
Kinder- en jeugdpsycholoog specialist (ingeschreven bij het NIP)
Orthopedagoog generalist (ingeschreven bij het NVO)
Schematherapeut (ingeschreven bij de verenging van Schematherapie)
Supervisor en Leertherapeut (VKJP)
EMDR Practitioner (EMDR vereniging/EMDR Europe Association)
Behandelaar Vat van zelfwaardering

Aangesloten bij:

Kamer van Koophandel: 20155522

Kwaliteitsstatuut: Onder deze link vindt u mijn kwaliteitsstatuut.

Privacystatement: Onder deze link vindt u mijn privacystatement.

Visitatie: Monessa Westbroek is lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en is gevisiteerd in december 2023 op basis van de LVVP-kwaliteitscriteria. Het visitatiecertificaat is geldig voor 5 jaar.

Contracten 2024:
Voor de behandeling van kinderen en jeugdigen heb ik een contract met West Brabant Oost. Hier vallen de volgende gemeenten onder: Breda, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Aalburg en Woudrichem en Werkendam.

Voor 2024 is met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten maar niet met allemaal. Hieronder volgt het overzicht van verzekeraars waarmee een contract is afgesloten waardoor de behandeling vergoed wordt. U dient wel rekening te houden met uw eigen risico.

  • ASR
  • Caresq
  • DSW
  • CZ en Ohra
  • Menzis en Anderzorg
  • ONVZ
  • O.W.M. Zorg en Zekerheid
  • Salland
  • VGZ, IZA, N.V. Zorgverzekeraar UMC en N.V. Univé Zorg
  • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland